Facebook
Google+
Pinterest
Blogger
Flickr
Twitter
Dr. Alkonyi fogszat | H-7632 Pcs, Rzsa u. 6. | Tel: +36 72 439 197 | +36 20 9358-691

Dr. Alkonyi fogszat | H-7632 Pcs, Rzsa u. 6. | Tel: +36 72 439 197 | +36 20 9358-691

Dr. Alkonyi.com

Szolgltatsok - rak

Fogorvosra van szksge?
Vlassza fogszatunkat, ahol fjdalommentes, rvid beavatkozsokat biztostunk a legmodernebb eszkzkkel!

Diagnzis

- A szj, a fogak, a fogmeder, a csontozat, a nylkahrtya, a rgizomzat s a stomatognath rendszer alapos vizsglata rntgen s panormarntgen kszlkek segtsgvel, a pciens ltalnos egszsgi llapotnak figyelembevtele mellett, hiszen a megfelel terpit csak egy helyes diagnzis fellltsa utn vlaszthatjuk meg.

llapotmegrz kezelsek

 • Lzeres kezels, soft lzer az llkapocs izleti problminak, a nylkahrtya s gyulladsok kezelsre
 • Tmsek termszetesen fog-azonos sznekben is
 • Ptlsok aranybl, kermibl, vagy manyagbl
 • Minden fogtpus gykrkezelse, akr rntgentmogatssal is

Ptl kezelsek

 • Koronk s hidak aranybl, kermiabortssal vagy teljes kermibl
 • Kermia hj
 • Rgztett, nem kivehet implanttum-konstrukcik kermibl
 • Rszleges protzisek fmlemezbl s manyagbl, koronval vagy kapoccsal rgztve
 • Teljes protzisek manyagbl

Sebszeti kezelsek

 • Protzis szksgessgnek kikszblsre szolgl implanttumok
 • Fogak eltvoltsa feltrssal is
 • Blcsessgfogak eltvoltsa (akr eltoldott fogak esetn is)
 • Gykrcscs eltvolts
 • Tbbgyker fogak hemiszekcija

Megelzs

 • Professzionlis fogtisztts, szemcsefvssal is
 • Barzdazrs
 • Tiszttsi technikk
 • tkezsi szoksok<

Eszttika

Magtl rtetden a kezelsek mindegyiknl fontos szerepet jtszik az eszttikum, mivel a szp s egszsges fogak az ember nvjegykrtyjnak is tekinthetek. Termszetesen kezelsekor csak a legmodernebb s legjobb alapanyagokat hasznljuk fel.

A vilgos fogak, amit fogfehrtssel rhetnk el, fiatalos megjelenst klcsnznek, de fog-kszerek felhelyezsvel mg tovbb szptheti mosolyt.

RAK

Nlunk a kulcssz: BIZALOM
Az els vizsglat alkalmval ingyenes llapotfelmrst vgznk, melynek vgn a pciens ignyeihez maximlisan igazod, rakkal elltott kezelsi terv kszl. Minden eset ms, minden fogszati sttusz klnbz bonyolultsg megoldst ignyel, melynek rai nem egysgesek.
Tbbfle megolds lehetsges, klnbz rsznvonalon. Szemlyre szabott rajnlatrt, krjk keresse bizalommal rendelnket!

raimat a Magyar Fogorvosi Kamara ajnlsa figyelembevtelvel llaptom meg.

Bvebb informcikrt rdekldjn elrhetsgeinken vagy tekintse meg egyb informciinkat!


Tkletes mosoly nnek is!

eszttikai fogszat

Mindig is irigyelte a sztrok csillogan hfehr mosolyt s szinte mr termszetellenesen szablyos fogsort? A tkletes fogsor tbb mr nem lom, hiszen ntl is csak egy karnyjtsnyira van! Ltogasson el pcsi fogszati rendelnkbe s n lehet a rgta hn htott hfehr mosoly!

Fogszatunk szolgltatsai kztt szmos olyan kezels s fogszati eljrs szerepel, melyek segtsgvel n gyorsan vltoztathat az eddig kellemetlen fog- s szjproblmkon. Eszttikai fogszatunk segtsgvel klnbz fogfehrtsi eljrsok fjdalommentes kezelsei sorn szabadulhat meg a kv, tea, dohnyzs okozta elsznezdsektl. Zavarja hinyos fogsora? Erre is van megolds, hiszen a fogptls, fogbeltets lehetv teszi, hogy a rg elvesztett fogakat j, termszetesnek hat darabokkal ptoljuk.

Nlunk tapasztalt szakemberek, bartsgos alkalmazottak s kedvez rak vrjk. Vlassza pcsi fogszati rendelnket s legyen mosolya jra magabiztos s ragyog! Krdseivel btran forduljon hozznk elrhetsgeinken!


Korszer fogszati s szjsebszeti mttek

korszer fogszati s szjsebszeti mttek

Testnk karbantartsa s egszsgnk megrzse kiemelten fontos, melyhez szervesen hozztartozik a genetikailag rklt adottsgaink kezelse, korriglsa, valamint az egyb tudatos folyamatok egyarnt.

A szp fogsor mindenkinek alapvet ignye, amelyrt az ignyeinek s szoksainak megfelelen tesz, azonban addhatnak olyan kellemetlen s nem ritkn fjdalmas egszsggyi problmk, melyek fogainkat s a hozz tartoz llkapocs szerkezett rintik.

A klnfle fogszati s szjsebszeti mttek szinte mindennaposak manapsg, s a technolgiai lehetsgek, illetve eszkzk folyamatos fejldsvel szinte rutinmttnek szmt egy-egy beavatkozs:

 • Szablytalanul nv, zavar, valamint egszsggyi problmkat okoz fogak eltvoltsa.
 • Blcsessgfogak eltvoltsa.
 • Gyulladsban lv, elfertzdtt s egyb krosodott fogak kezelse.
 • Implanttumok beptse.
 • Egyb mtti beavatkozsok.

A korszer lehetsgeknek ksznhetn gyors, pontos s hatkony megolds lehet egy-egy fogszati s szjsebszeti mtt a fjdalmas fogproblmkkal szemben. Bvebb tjkoztatsrt s egyb fogszati szolgltatsokkal kapcsolatos szaktancsadsrt forduljon hozznk bizalommal elrhetsgeinken s mindenben kszsggel llunk rendelkezsre!


Amit j tudni a fogbeltetsrl

fogbeltets

A fog implanttum a hinyz fog ptlsra kszl, s helyi rzstelentssel, teljesen fjdalommentesen helyezhet be az llcsontba. A beavatkozs helynek regenerldsa utn behelyezhetjk az egyedileg legyrtott fogptlst, mely klsleg teljesen megegyezik a paciens tbbi fogval.

Napjainkban a legsikeresebb fogbeltetsek a titn alap implanttumok segtsgvel trtnnek. A vltozatos alak, csavarhoz hasonlthat fog implanttumokat klnleges fellettel gyrtjk, gy jobban kapcsoldik a csonthoz.

Maga a beavatkozs krlbell egy rt vesz ignybe, uthatsa nagyjbl egy foghzsval r fel. A gygyuls idszaka alatt az implanttumot egyszeren benvi a csont, gy biztonsgosan rgzl az llcsontba. Ez a folyamat 2-3 hnapot vesz ignybe, ekzben az implanttum a fogny alatt helyezkedik el, lecskkentve a terhelst. Mindezt kveten a felptmnyt belecsavarjk az implanttumba.

Amennyiben lelkiismeretes fogorvost keres, a legjobb helyen jr! Forduljon bizalommal pcsi fogkliniknkhoz!


Fogfehrts fjdalom nlkl, gyorsan!

fogfehrts

Pcsi rendelkben fjdalommentesen fehrtjk fogait, hidrogn-peroxid s karbamid-peroxid anyagok nlkl is. Modern eszkzeink s eljrsaink segtsgvel nem srl a fogzomnc, azaz fogkrosods nlkl tehetjk mosolyt ragyogv.

Az eljrs utn ltvnyos vltozsnak lehetnk tani, akr kilenc rnyalattal is fehrebbek lesznek fogai. Amennyiben klnsen fehr fogakra vgyik, vagy makacsabb elsznezdssel van dolgunk, a tbbszri kezels alkalmval brmilyen ezzel kapcsolatos ignyt teljesteni tudunk. Mivel a felhasznlt anyagok nem tartalmaznak az egszsgre kros sszetevket, gyakrabban is alkalmazhatjuk ket, persze azt fontos tudnunk, hogy mindezt orvosi tancsra vagy orvosi felgyelet mellett ajnlott meglpnnk!

A fogorvosi rendelkben vgzett fogfehrts garantlt eredmnyt jelent, sszehasonlthatatlan a klnbz szalonok knlatval, vagy a drogrikban vsrolt fogfehrtkkel szemben.

Amennyiben magasan kpzett fogorvos ltal vgrehajtott fogfehrtst szeretne Pcsen, a legjobb helyen jr! A rszletekrl tjkozdjon honlapunkon, vagy keressen bennnket elrhetsgeinken!


Korszer diagnosztika rntgengpek segtsgvel

fogszati rntgen

Gyakorta elfordul problma a fogorvoshoz fordul pciensek esetben, hogy a fjdalom s a betegsg tneteit szabad szemmel nem lehet feltrkpezni. Ehhez nagy segtsget jelent a fogszati rntgen ksztse, melynek ksznheten felmrhetjk az llkapocs vagy a fog nem lthat rszeinek llapott.

A fogszati rntgen ksztsekor ltalban ktfle tpus rntgenfelvtelt szoktunk kszteni. Ha a problma lokalizlhat (pl.: blcsessgfog), akkor csak az adott fogrl kszl felvtel. Ha nagyobb beavatkozs eltt llunk (pl.: fogbeltets), akkor pedig az egsz fogsort mutat panormarntgenrl beszlnk.

Pcsi fogszati rendelnkben nem merlhet fel olyan problma, hogy hetek mlva lesz idpont s a rntgenfelvtelre sokig kell vrni. Pcienseinknek gyorsan elksztjk a fogszati rntgen lelett, annak rdekben, hogy mihamarabb segthessnk s orvosolhassuk a gondot.

Ha gyors s profi fogszati kezelsre vagy fogszati rntgenre van szksge, keressen fel minket bizalommal!


Hogyan zajlik a fogbeltets?

A fogbeltetstl sokan tartanak, ezrt az albbiakban sszefoglaljuk, hogyan is zajlik ez a folyamat, hogy n is fel tudjon kszlni a beavatkozsra, s nyugodtabban rkezzen a rendelbe.

Az implantci a gyakorlatban egy mvi foggykr beltetst jelenti, erre kerl ksbb a lthat fog, a korona. Az eljrs alkalmazsval elkerlhet a mg p fogak lecsiszolsa. A mtt utn ltalban 3-6 hnap a gygyulsi idszak. Erre az idre ideiglenes rgztett fogptlst kaphat a pciens, amely eszttikai szempontbl tkletes, terhelhetsge azonban korltozott. Specilis esetben akr rgtn elkszlhet a vgleges korona vagy a hdptls is. A mtt idtartama nem hatrozhat meg pontosan, de azt elmondhatjuk, hogy egy implanttum behelyezse komplikcimentes esetben nem tart tovbb 5-7 percnl. Amennyiben csontptlsra is szksg van, ez az id krlbell 25 percre n.

A fogbeltets utn a mtti seb lezrsa felszvd varrfonallal trtnik, gy a varratszeds kellemetlensgeitl megkmljk pcienseinket. Fogbeltets eltt minden esetben rntgen-, szksg esetn CT-felvtel kszl, amit termszetesen pcsi fogkliniknkon vgznk el. A fogbeltetst steril mtben, a legmagasabb higiniai szempontokat figyelembe vve vgezzk.

Forduljon hozznk bizalommal fogbeltetssel, vagy egyb fogszati kezelssel kapcsolatban!


Mi trtnik egy fogfehrtskor?

Manapsg a fogfehrts elgg npszer szolgltatsnak szmt, hiszen mindenki szeretne magnak tkletes, ellenllhatatlanul fehr mosolyt.

A fogfehrts folyamata alatt a fog sznnek kmiai ton trtn vilgosabb ttelt rtjk. Ennek a folyamatnak a kmiai alapreakcija az oxidci. A fogfehrt anyag alacsony molekulaslynak ksznheten szabadon diffundl a fogszvetbe, majd ott lebomlik, aminek kvetkeztben instabil szabad gykk keletkeznek. A gykk a festkmolekulk ketts, teltetlen ktseivel reaglnak, megvltoztatva ezzel azok fny abszorpcijt. Ennek ksznhet a fogak sznbeli vltozsa, kifehredse.

Vagyis a fogfehrts sorn a fogfehrt anyag nem a fogszvettel lp kapcsolatba, hanem a fogakat elsznez festkanyagokkal, ebbl kvetkezik az, hogy ez a fogszati kezels egyltaln nem krostja a fogakat. Dntsn n is a fogszati fehrts mellett! Tegyen n is azrt, hogy ragyog fehr fogakkal rendelkezzen! Keressen fel minket rendelinkben! Ha brmilyen krdse lenne lpjen kapcsolatba velnk, kollgink kszsgesen segtenek nnek!


Mit rdemes tudni a fogfehrtsrl?

Az egszsges, ragyog mosoly megrzse mindannyiunk szmra fontos, hiszen a hfehr fogak nem csak eszttikusak, de magabiztossgot is klcsnznek tulajdonosuknak.

A fehr fogak azonban az letkor elre haladtval, a kros szoksoknak ksznheten besrgulnak, elszrklnek, s a termszetes, de a mestersges ksztmnyek sem jelentenek igazn hatkony megoldst. Azonban a lzeres vagy LED lmps fogfehrtssel bcst mondhatunk az elsznezdtt fogaknak.

 • A fogfehrtsrl tudni kell, hogy nem alkalmazhat flvnl gyakrabban, mert roncsolja a fogzomncot.
 • A kezels elvgzse utn nhny napig tapasztalhat rzkenysg.
 • A fogszati fogfehrts hatkonyabb, gyorsabb s biztonsgosabb is, mint az otthoni vltozat.
 • A hats tartssga akr hrom vig is kitart, de ez termszetesen ersen letmd fgg, fontos a kros szenvedlyek elhagysa s a gondos szjpols is.
 • A fogfehrts nem ajnlott nagyon fiatal korban, illetve vrands vagy szoptats anyknl.

Profi segtsggel nnek sem kell lemondania a magabiztos mosolyrl! Forduljon hozznk, s fehrttesse fogait pcsi fogszati rendelnkben!


Mit rdemes tudni a fogorvosi implantcirl?

Sokan rettegnek a fogorvosi beavatkozsoktl, de ltalban a flelem abbl fakad, hogy mg nem volt ilyen lmnykben rszk, vagy korbban nem a megfelel szakemberhez kerltek, s nem tudjk, hogy mi vr rjuk. A fogszati implantci manapsg olyan ltalnos beavatkozs, amit egy fogorvos naponta akr tbbszr is elvgez.

A fogszati implanttum beltetse steril krlmnyek kztt, helyi rzstelentsben trtnik. A nylkahrtya metszse utn feltrjk a csontfelsznt, kialaktjk az implanttum, fogptls csontfszkt, majd behelyezik az implanttumot. A mtt eltt, s utn is kzvetlenl kontroll panorma rntgenfelvtelt ksztenek. A varratokat egy ht mlva eltvoltjk, a fogszati implanttum a nylkahrtya alatt vdetten gygyul tovbb.

Fontos hangslyozni, hogy nem kaphat fogszati implanttumot az, aki slyos drogfggsgben szenved, akinek rkos megbetegedse van, vagy esetleg, akinek vralvadsi zavarai vannak. Azonban tancsos ignybe venni ezt a kezelst annak, aki nem szeretn lecsiszoltatni a foghinyt hatrol p, egszsges fogait, s aki a kivehet, lemezes fogptlst szeretn stabilabb tenni.

Dntsn n is a gynyr fogsor mellett! Vlasszon minket, ha minsgi, precz fog implantcit szeretne!


Mi is az a fogkszer?

A fogkszer egy apr, csiszolt veg, drgak vagy napjainkban mr akr arany kszer is lehet, melyet a fog felsznre ragaszt a fogorvos egy nagyon egyszer eljrssal. Ez a fogkszer felhelyezs az eszttikai fogszat terlethez tartozik. A felhelyezett kvek szne s mrete abszolt varilhat, zlsnkhz mrten.

Amit tudni rdemes a fogkszerekrl:

A fogkszer felhelyezse nem krostja fogunk felsznt, s a felhelyezsi folyamat krlbell 10-15 percet vesz ignybe. Ez manapsg egy olyan fogszati szolgltats mely nagyon divatos s egyre elterjedtebb. Amit ezek utn elengedhetetlen tudnunk, hogy a fogkszer fennmaradsnak tartssga egyntl fgg, hiszen ez fgg az egyn tpllkozsi szoksaitl, a k elhelyezstl vagy akr a helyes harapsi szoksoktl is, gy ez az intervallum lehet pr hnap, de akr vek is.

n is gynyr fogakra vgyik, s szeretn szp fogsort megnnepelni egy egyedi fogkszerrel? Fogszati szolgltatsaink nyitva llnak n eltt, forduljon hozznk bizalommal!


Mirt fontos a fogptls?

letben legalbb egyszer mindenki volt mr fogorvosnl. Sokan ismerjk a gyomorgrcst a vrban, ahogy halljuk a bentrl kiszrd frhangokat - persze mikor mr bemegynk, nem trtnik velnk semmi, amit ne lehetne kibrni, sokszor mgis meneklnk elle. Ebbl a halogatsbl aztn olyan fogproblmk szlethetnek, melyek akr foghzst is vonhatnak maguk utn. Ezt nem rdemes megvrni, m sokszor mr nem tehetnk ellene semmit.

Mirt fontos a fogptls?

Mert abban a percben, ahogy kihztk a fogunkat, megbomlik a fogazat egyenslya - teht, mg ha nem is lthat helyen hinyzik fogunk, akkor is rdemes ptolni, ugyanis fogptls hjn a ksbbiek sorn nem csak eszttikai gondok addhatnak.

Ne rje be kevesebbel!

Mindig trekedjen a tkletes fogazatra, s ne hagyja magt rbeszlni ltszlagos megoldsokra. A fogptls rendkvl fontos dolog, s ezt rdemes mindig szem eltt tartani ugyangy, mint ahogy fogazatunk egszsgt is. Ha lyukas fogat rznk, azonnal forduljunk vele orvoshoz, s ne vrjuk meg, amg eluralkodik rajtunk!Tudnivalk a LED lmps fogfehrtsrl

A fogak termszetes fehrsgt bizony sok minden alshatja az vek sorn. A kor elrehaladtval termszetes, hogy srgulnak, de a kros szenvedlyek, mint a tezs, kvzs, alkohol fogyaszts s a dohnyzs is felgyorstjk ezt a folyamatot.

A fogfehrts technolgija ma mr tbb mdszert knl a pcienseknek, az otthon elvgezhet egyszerbb s a rendelhz kttt professzionlis eljrsokig. Mindenki azonnal, ltvnyos s tarts megoldst szeretne. A LED lmps fogfehrts egyike ezeknek.

A LED lmps eljrs esetben nem ritka, hogy mr egyetlen kezels utn 10 rnyalatnyit fehredik a kezelt terlet. Ezzel a fogfehrt kezelssel rvid id alatt megszabadulhat a bosszant elsznezdsektl, ugyanis nem ignyel labor elkszleteket, gyorsan elvgezhet. Ellenrztt krlmnyek kztt, felkszlt szakemberek keze alatt, fjdalom mentesen azonnali s hosszan tart hats rhet el. A LED lmps fogfehrts hatsa akr 4-5 vig is kitart, persze ez jelentsen fgg a pciens letmdjtl is.

Nem kell tbb irigyelni a sztrok vakt fehrsg fogait, hiszen nnek is lehet hollywoodi mosolya! Keressen minket, s egyeztessen idpontot pcsi fogszatunkon!


A makultlan fogsor egy hvsra van ntl!

Mindannyian szeretnnk, hogy ha j ismerssel tallkozunk, az els benyoms pozitv legyen, s ezen sokat segthet a tkletes mosoly, s a rendezett, fehr fogak. Most elmondjuk, mindezt hogyan rheti el:

 • Alapvet fontossgak a rendszeres fogszati kezelsek, hiszen ezzel megelzhetek a komoly gondok, valamint ekkor elvgezhetek az llapotmegrz fogszati kezelsek is, gy pedig hossz idn t nem lesz problmnk a fogsorunkkal!
 • Ha igazn tkletess s dekoratvv szeretnnk tenni fogsorunkat, dntsnk a fogfehrts mellett. A modern eljrsok mr egyltaln nem krostjk a fogzomncot, gy nem kell semmitl tartanunk, ha hfehr fogsort szeretnnk.
 • Fontos kiemelni, hogy fogunk llapotnak megrzsben alapvet fontossg, hogy otthon is rendszeresen tiszttsuk s poljuk.
Fogkliniknkon a fogpols helyes mdjrl is szvesen tjkoztatjuk nket, hogy sokig gynyr s egszsges fogakkal bszklkedhessen!

Ha n is tkletes fogsort szeretne, hvjon minket s foglaljon idpontot!


Arany fogak? Mirt ne?

A tartsan szp s vonz mosolyhoz fogainkat polni kell s van gy, hogy ptolni is. Az eszttikai fogszat ma mr szleskr szolgltatsokat nyjt mindazoknak, akiknek fogptlsra, fogfehrtsre s egyb eszttikai kezelsre van szksgk.

A fogptls az egyedi ignyektl, rfordtott sszegtl s a lehetsgektl fggen tbbfle alapanyagbl is kszlhet, gy pldul lehet kermia vagy manyag, de az arany ptls is megvalsthat.

Mirt elnys aranybl kszlt implanttumot vlasztani? Az arany azoknak idelis, akik valban hossz tv megoldst keresnek s nem szeretnnek jabb s jabb idpontokat foglalni fogorvosukhoz. Az arany az egyik legjobb zrst s legnagyobb biztonsgot nyjt fogptls. Hidegen is kenhet, gy a szlei a mg meglv fogra polrozhatak. Nem csupn knnyen alakthat s biztonsgos, de hasznlatval a fogszuvasods kockzata is minimlisabb, mint egyb ptlsok esetben, mert a baktriumok nehezebben tapadnak meg a felletn. Puhasga miatt nincs szksg utlagos igaztsra, gyorsan s jl idomul az egyni adottsgokhoz s nem okoz zleti panaszokat sem az llkapocsban.

Egyeztessen idpontot elrhetsgeinken s vegye ignybe pcsi eszttikai fogszatunk minsgi szolgltatsait!


Fogselyem: igen vagy nem?

Annak rdekben, hogy ne legyen a fogszaton gyakori vendg, gyeljen fokozottan a megfelel szjhiginia fenntartsra s a kielgt fogpolsra. A fogkrmmel s fogkefvel trtn tisztts mellett ma mr egyb lehetsgek is a rendelkezsnkre llnak a tiszta s egszsges fogak megtartsrt.

A fogselyem szksgessgrl megoszlanak a vlemnyek. Vannak, akik esksznek r s vannak, akik idegenkednek tle. Mi az igazsg? A fogselyem segtsgvel hatkonyabban vagyunk kpesek a lerakdott lepedket eltvoltani a fogak felsznrl s a fogkzkbl. A lepedk fogszuvasodshoz, fognygyulladshoz, illetve lyukas fogakhoz vezethet, gy fogmoss utn a selyem hozzjrul a tisztbb fogak megtartshoz. Azonban, ha nem hasznljuk szakszeren, a fogselyem knnyen felsrtheti nynket. Hasznlata megfelel, szakszer alkalmazs mellett kiegszt eszkzknt javasolt.

Szeretne tbbet megtudni a helyes fogpolsrl? Nem biztos benne, hogy fogai teljesen egszsgesek? Pcsi fogszatunkon minden krdsre vlaszt kap!


Vrja ragyog mosollyal a nyarat!

Ki ne lmodozna a tkletes fogsorrl, s ezltal az ellenllhatatlan mosolyrl? Sajnos azonban sokszor a rendszeres pols ellenre sem lesznek elg fehrek a fogaink, melynek htterben az tkezsi szoksaink, s szenvedlyeink llhatnak. Ha tl sok savasat vagy cukrosat esznk, illetve iszunk, esetleg dohnyzunk, hiba a megfelel pols, fogaink elbb-utbb elsznezdnek, akr krosodhatnak is.

A fogszatra rkez pciensek egy rsze nem is gondoln, hogy mivel rthat legtbbet fogainak. A tlzsba vitt fogpols legalbb annyira kros lehet, mint annak hinya.

m nem kell egytt lni az elsznezdtt fogainkkal, hiszen van r megolds! Lzeres fogfehrtssel gyorsan s egyszeren llthatjuk vissza a fogak termszetes fehrsgt s ragyogst, gy jra btran mosolyoghat, s lvezheti az let rmeit!

Ha n is szeretn magabiztosan vrni a nyarat, s jra szabadon mosolyogni, forduljon hozznk bizalommal, s vlassza lzeres fogfehrtsi szolgltatsunkat!


Egy egyszer, de fontos fogszati kezels: A fogk eltvolts

fogk eltvolts Rossz lehelet, rzkeny fogak, vrz ny, elsznezdtt fogfelszn? Mindezeknek a kellemetlen tneteknek akr egyetlen, jl ismert oka is lehet, ez pedig nem ms, mint a fogk.

A fogk, a fog felsznn kialakul lepedk, ms nven plakk szemmel lthat kvetkezmnye. Ennek 70%-a baktrium, aminek elburjnzsa mr kros a fogak psgre s a szj higinijra. Ha nem mosunk elgszer fogat vagy elhanyagoljuk az alapos fogtiszttst mr pr nap alatt megbosszulhatja magt ez a hanyagsg. A fogk kialakulsnak kockzatt radsul nvelik az olyan tnyezk is, mint a torld fogak, a dohnyzs vagy a helytelenl elksztett tmsek. A plakk a nylban tallhat svnyi anyagok hatsra megkemnyedik, elsznezdik, s gy alakul ki a fogk. Eltvoltsa tlmutat az eszttikai fogszat terletein, mert ha nem kezelik a problmt, fognygyullads, fogveszts is lehet a vge.

Pcsi fogszatunkon n egyszeren s fjdalom mentesen megszabadulhat a fogktl, gy fogai jra egszsgesek, mosolya pedig ismt eszttikus lehet! Keressen minket elrhetsgeinken vagy jjjn el szemlyesen idpontot egyeztetni rendelnkbe!


A fogelveszts leggyakoribb okai

fogelveszts Hajdann, mikor mg nem volt elg fejlett az orvosls, jellemzen minden msodik embernek hinyzott foga. Azt hinnnk, a mai modernizlt vilgban ez a problma mr nem jelents, azonban ez a problma mg most is a lakossg egynegyedt rinti! Hogy ez mirt van gy? Nos, sszegyjtttk a leggyakoribb kivlt okokat!

 • Fogpolsi hiny mg napjainkban is az egyik legslyosabb hiba, melyre a fogszatok mindig igyekeznek felhvni a figyelmet. Fontos fogaink rendszeres s alapos polsa, hiszen a sznkba kerl baktriumok szmtalan betegsg kivlti lehetnek, tbbek kztt a foghullsnak is.
 • Genetika sajnos lteznek olyan rkletes rendellenessgek, melyek a fogidegeket tmadjk, meggyengtve a foggykeret, gy a fog knnyedn kihullhat.
 • Fertzs vannak olyan baktriumok s vrusok, melyek a szjban okoznak fertzst, s ennek egyik velejrja lehet a fogveszts.


Nem lehet elgszer hangslyozni, hogy milyen fontos a megfelel fogpols, s a fogorvos rendszeres ltogatsa! Ha idben felismeri a problmt, az j esllyel orvosolhat! Keressen minket bizalommal!


Tudnivalk a szuvas fogakrl

szuvas fogak A helyes fogkefehasznlatot s a fogtisztts technikjt mr gyermekkorban megtanuljuk, mgis szmolnunk kell azzal, hogy fogaink folyamatosan vesztenek fehrsgkbl s knnyen romolhatnak. Ilyen kellemetlen elvltozs a fogszuvasods.

A fogszuvasods, ha gy tetszik termszetes folyamat, hiszen a megtiszttott fogakon mr 20 perc utn megindul a lepedkkpzds, amire ha nem gyelnk, knnyen a fogak szuvasodshoz vezethet.

A lepedket vagy plakkot a szjban megbv baktriumok alkotjk, ha ennek a pH rtke kritikus szint al sllyed, svnyi anyagok olddnak ki. A folyamat elrehaladtval a szuvasods lyukas foghoz vezethet. A kezdeti fzisban a fog mg csak rzkeny, majd bekvetkezik az ers fjdalommal jr fogblgyullads, itt mr csak a fogtms segthet.

A fogszati kezels megelzhet rendszeres, alapos fogmosssal, a fluorid bevitel nvelsvel s a ftkezsek kzti nassols megszntetsvel.

Amennyiben gondja akad fogaival, pcsi fogszatunk munkatrsai nnek is rmmel segtenek!


Dr. Alkonyi Fogszati Kft. | Telefon/Fax: +36 (72) 439-197 | H-7632 Pcs, Rzsa utca 6.